Interview met Renco Porton

Renco's passie voor data-analyse en de spoedzorg wat leidde tot Devise

Renco Porton is opgegroeid in Bilthoven en voor zijn studie vertrokken naar het hoge noorden. Na zijn master Industrial Engineering and Management aan de RUG kwam hij bij terecht bij RAV Fryslân en UMCG Ambulancezorg als data analist. Een paar jaar later ontstond hieruit Devise.

 

Rol bij Devise

Ik kwam er al snel achter dat ik mijn enthousiasme over data liever in wil zetten om maatschappelijk een plusje bij te dragen. Met Devise kan dit en kan ik daarnaast meer mensen de kans geven om hieraan bij te dragen.

Mijn interesse in analyse en datavisualisatie hebben ervoor gezorgd dat ik hier mijn werk van heb kunnen maken. Ik vind het leuk om patronen in chaos te ontdekken, die iets zeggen over de praktijk. Alles wat daarbij komt kijken, van database technieken en software tot algoritmes en visualisaties vind ik interessant. Binnen Devise is dat daardoor ook mijn grootste focus naast het dagelijks management.

 

De spoedzorg

Als data analist kun je vele kanten op, maar ik heb bewust gekozen voor een sector die ook maatschappelijk betrokken is. Je kunt soortgelijke technieken die we ontwikkelen ook toepassen in andere markten, maar dat is niet mijn primaire drijfveer. In ons geval gaat het ondersteunen van het spoedzorgproces en alles wat daarbij komt kijken. Hiermee kunnen we misschien het verschil maken voor mensen die het echt nodig hebben.

Trots

Ik ben heel blij dat wij ons steentje bij kunnen dragen aan zo’n belangrijke sector als de zorg. En niet alleen voor de sector of voor onszelf, maar dat ook onze medewerkers zich verbonden voelen met Devise. Een helder gevisualiseerd inzicht dat spoedzorgorganisaties handvatten biedt om hun dienstverlening te verbeteren, dat is en blijft toch wel het mooiste resultaat van mijn werk.

 

Devise en vrije tijd

Waar ik echt van kan genieten is ons eigen kantoor. Het is alweer een paar jaar geleden, maar de eerste keer dat we met een groep aan het werk waren op kantoor en dat je beseft dat Devise echt een bedrijf wordt zal ik niet snel vergeten. We maken mooie producten, we hebben fijne klanten, collega’s komen graag naar kantoor, wat wil je nog meer?

Wanneer ik een momentje van verveling heb lees ik meestal over van alles dat met data en analyse te maken heeft. Om mijn hoofd leeg te maken ben ik vaak te vinden in de klimschool, of ga ik op pad met mijn vriendin of vrienden.

link_arrow_white Meer weten?

Neem contact op met Devise

Devise Analytics B.V.
Europalaan 100
3526 KS Utrecht
+31 85 060 6044
info@devise.nl

Devise Analytics B.V.
Europalaan 100
3526 KS Utrecht
+31 85 060 6044
info@devise.nl

© 2023 Devise Analytics — DisclaimerPrivacyverklaring — Algemene voorwaarden NL | EN — Powered by Posit® and Shiny®

Scroll to top