Meer inzicht in de formatiebehoefte

Tijdig tekorten of overschotten in de netto formatie voorspellen

Het wordt steeds belangrijker om de formatiebehoefte goed te kunnen voorspellen. De HR-capaciteitsplanner van Devise maakt deze voorspelling eenvoudig en inzichtelijk op basis van de daadwerkelijke beschikbare uren van werknemers.

De spoedzorg kampt met personeelstekorten en dit zal ook de aankomende jaren een uitdaging blijven. Het gevolg is dat het lastig is om roosters rond te krijgen. Er worden veel plusuren opgebouwd en de uitstroom is hoger dan de instroom. Dit zorgt bij vrijwel alle ambulancediensten voor een dagelijkse uitdaging.

De HR-capaciteitsplanner van Devise biedt hier een helpende hand. De planner geeft inzicht in de verdeling van het historische urengebruik en voorspelt toekomstig urengebruik gebaseerd op verschillende scenario’s.

 

Contracturen en realistische beschikbaarheid

De HR-capaciteitsplanner van Devise toont de roostereffectiviteit. Zo kun je zien hoeveel uren je daadwerkelijk kunt inzetten van de totale contracturen en hoe de contracturen besteed zijn. Dit wordt op een samenhangende manier getoond. Bijvoorbeeld per locatie, per functiegroep of per medewerker. Devise gebruikt slimme algoritmes om de toekomstige beschikbare netto capaciteit te voorspellen.

 

Snel inzicht in de netto formatie

De capaciteitsplanner houdt rekening met de geregistreerde in- en uitstroom binnen de organisatie. Neem dit samen met de verwachte beschikbare capaciteit van de overige medewerkers en je ziet in één oogopslag de toekomstige verwachte netto formatie.

Eenvoudig verschillende scenario’s testen

De verwachte formatie kan afgezet worden tegen bijvoorbeeld een nieuw dienstrooster, opleidingsplanning of de spreiding en beschikbaarheid. Het wordt dan direct inzichtelijk in welke periodes er sprake zal zijn van over- of onder formatie.

 

Tijdig inzicht en proactief beleid

Dankzij de capaciteitsplanner krijg je tijdig inzicht en meer grip op zowel korte als lange termijn. De planner biedt de juiste informatie om gerichte beslissingen en acties te ondernemen. Zoals bijvoorbeeld slimmer omgaan met de planning van vakanties, trainingen, recruitment en opleidingen. Het gevolg is: geen verrassingen meer en je weet zeker dat je je personeel zo slim mogelijk inzet!

 

Standaard integratie met andere bronsystemen

De HR-capaciteitsplanner maakt gebruik van onder andere rooster- en contractinformatie en kan worden gekoppeld aan externe bronsystemen zoals Intus, RAET of Exact. De capaciteitsplanner kan uiteraard ook eenvoudig geïntegreerd worden met andere oplossingen van Devise het logistieke simulatiemodel en de logistieke productiedashboards. Zo is er extra grote meerwaarde te behalen.

De gewenste berekeningen en definities stemt Devise op voorhand samen met de organisatie af. Deze zijn daarna direct inzichtelijk voor alle gebruikers.

link_arrow_white Meer weten?

Neem contact op met Devise

Devise Analytics B.V.
Europalaan 100
3526 KS Utrecht
+31 85 060 6044
info@devise.nl

Devise Analytics B.V.
Europalaan 100
3526 KS Utrecht
+31 85 060 6044
info@devise.nl

© 2023 Devise Analytics — DisclaimerPrivacyverklaring — Algemene voorwaarden NL | EN — Powered by Posit® and Shiny®

Scroll to top