Interview met Peter van den Berg

De cruciale rol van Peter binnen Devise als software ingenieur

Peter is een echte Utrechter: geboren en getogen. Na zijn studie (Informatica en Kunstmatige Intelligentie), uiteraard ook in Utrecht, is hij tijdens de start van Devise korte tijd naar Groningen verhuisd. Sinds Devise naar Utrecht is verhuisd is hij ook weer te vinden in het midden van het land. Als software ingenieur is hij een belangrijke toevoeging op Tom en Renco.

 

Rol bij Devise

Binnen Devise ben ik verantwoordelijk voor de software ontwikkeling. Onze software focust zich altijd op het verkrijgen van benodigde inzichten uit hun data. Daarnaast ontwikkelen wij intern ook tools die onszelf ondersteunen bij onze data-analyses. Dankzij de doorontwikkeling hiervan kunnen we vanuit onze huidige analyses steeds meer geautomatiseerde analyses maken en gemakkelijker scenario’s simuleren. Daar zit op termijn een enorme potentie voor de spoedzorg.

Ik hou van puzzels oplossen en programmeren is altijd een hobby geweest. Als kind wilde ik uitvinder worden, maar de rol van programmeur was toen ook nog zeldzaam. Op de middelbare school ben ik begonnen met programmeren door spelletjes te maken. Vanaf mijn 15e wist ik al dat ik hierin verder wilde.

 

De spoedzorg

Het leukste aan de spoedzorg vind ik de maatschappelijke betrokkenheid. Iedereen kent iemand die in aanraking is geweest met een ambulance of die bij de spoedeisende hulp is beland. Daardoor kan iedereen een beeld vormen waar je mee bezig bent. Bij programmeren is dat heel anders, omdat dat juist heel abstract is. 

Binnen de spoedzorg helpen we verschillende ambulancediensten met meer inzicht uit data. Ik zou het heel mooi vinden als we die impact nog verder kunnen vergroten, zodat Devise eigenlijk in 1 adem wordt genoemd met data-analyse in de spoedzorg.

Peter van den Berg

Devise

Werken bij Devise is heel tof. Het is anders dan alles wat ik hiervoor ooit gedaan heb. In het begin deden we alles met z’n drieën. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen werk, voor het bedrijf als geheel en de groei die je doormaakt. Daarnaast werk je ook veel samen met mensen uit andere disciplines, en dat geeft weer een andere kijk op veel zaken.

Terugblikkend op de afgelopen jaar ben ik erg trots op de software zoals deze nu is. Maar ik ben misschien nog wel meer trots op Devise als bedrijf als ik zie wat wij met ons team hebben neergezet bij onze klanten. En dat is nog maar het begin!

link_arrow_white Meer weten?

Neem contact op met Devise

Devise Analytics B.V.
Europalaan 100
3526 KS Utrecht
+31 85 060 6044
info@devise.nl

Devise Analytics B.V.
Europalaan 100
3526 KS Utrecht
+31 85 060 6044
info@devise.nl

© 2023 Devise Analytics — DisclaimerPrivacyverklaring — Algemene voorwaarden NL | EN — Powered by Posit® and Shiny®

Scroll to top