Interview met Tom Berger

De beweegredenen van Tom om Devise te beginnen

Na zijn studie in Groningen en zijn carrièrestart in Berlijn is Tom (1988)  samen met Renco in 2016 Devise begonnen. Trots op het vertrouwen van spoedzorg organisaties vanuit heel Nederland blikt Tom terug. “Devise is voor mij een combinatie van maatschappelijke impact, technologie en ondernemen”.

 

Rol bij Devise

Binnen Devise ben ik verantwoordelijk voor het dagelijks management, de commerciële en de operationele gang van zaken. Ik hecht veel waarde aan een goede relatie met klanten die verder gaat dan ons product. Zo heb ik de afgelopen jaren veel geleerd van mensen uit de sector en ben ik deze sector steeds beter gaan begrijpen. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor veel klanten, voor geïnteresseerde organisaties, maar ook voor onze medewerkers of als vertegenwoordiger van Devise bij evenementen.

Het groeiende belang van data en management informatie

Data wordt steeds belangrijker. Voor ons, voor organisaties, maar eigenlijk voor iedereen. Data zorgt ervoor dat je doorlopend inzicht kan krijgen in de stand van zaken en de voortgang. Bijvoorbeeld in de groei van je bedrijf, in de schoolcijfers van je kind of in sportprestaties. Het gaat over je doelstellingen en over het meten van de voortgang. Met de juiste data kun je kijken hoe de realiteit zich ontwikkelt ten opzichte van de verwachtingen, en eventueel je plannen bijstellen. 

Het meten en analyseren van data wordt steeds breder gedragen en er wordt ook steeds eenvoudiger data verzameld. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat ook steeds complexere analyses uitgevoerd kunnen worden, waardoor er nog meer waarde uit data gehaald kan worden.

Tom Berger

De spoedzorg als thuisbasis

De spoedzorg is een ontzettend dynamische en complexe sector. Toch voelt het dichtbij voor iedereen. Benaderbaar en toegankelijk. Bepaalde uitdagingen van de sector vind ik heel interessant: Hoe ga je bijvoorbeeld om met de beschikbaarheid van ambulances wetende dat je niet in elke straat een ambulance neer kan zetten, de patiënten instroom toeneemt en de ziekenhuizen vol lopen? Hoe bepaal en behoud je de kwaliteit van zorg? Daarnaast is de impact van deze sector heel zichtbaar, het gaat letterlijk om mensenlevens.

 

Bijdragen aan een betere spoedzorg

Waar ik erg trots op ben, is dat we bij aantal opdrachtgevers echt een verschil hebben kunnen maken. In de wereld van de spoedzorg gaat het om grote getallen, bijvoorbeeld als je kijkt naar ambulanceritten. Wanneer organisaties met hulp van onze inzichten 2% minder overschrijdingen kunnen realiseren, betekent dit dat er honderden ambulances vaker op tijd gekomen zijn.

We hebben, met inzichten vanuit onze analyses, een bescheiden bijdrage kunnen leveren aan meer grip bij deze organisaties. Dit heeft geleid tot minder overschrijdingen van de huidige prestatienormen en een betere inzetbaarheid van ambulances. Deze maatschappelijke impact die we kunnen maken is dé reden dat we ons hebben gespecialiseerd in de spoedzorg. Er zijn veel mensen in de spoedzorg die lof zouden moeten krijgen. In de eerste plaats natuurlijk de mensen op de auto die je komen helpen in nood, de mensen in de meldkamers en iedereen in de operatie. Maar het is fijn dat wij met Devise achter de schermen hier ook een bijdrage aan kunnen leveren.

 

Devise

We zijn Devise gestart zonder financiering of grote externe investering. Dat heeft voordelen en nadelen. Je groeit relatief langzaam, maar stabiel op die manier. Dat wij nu een hecht team hebben die met plezier naar hun werk komen, dat we prachtige klanten kunnen bedienen en dat we steeds meer organisaties mogen helpen met onze oplossingen, daar ben ik heel blij mee en dat biedt een heel mooi perspectief voor de toekomst!

link_arrow_white Meer weten?

Neem contact op met Devise

Devise Analytics B.V.
Europalaan 100
3526 KS Utrecht
+31 85 060 6044
info@devise.nl

Devise Analytics B.V.
Europalaan 100
3526 KS Utrecht
+31 85 060 6044
info@devise.nl

© 2023 Devise Analytics — DisclaimerPrivacyverklaring — Algemene voorwaarden NL | EN — Powered by Posit® and Shiny®

Scroll to top